Sëmundjet mentale dhe kriminaliteti: Shkaqet e paraqitjes së sëmundjeve mentale dhe lidhshmëria e këtyre të fundit me kriminalitetin

R$461,14

Lidhshmëria mes krimit dhe sëmundjeve mentale ka qenë në qendër të studimit për shumë dekada. Rëndësia e kësaj teme është e pamohurshme, si në drejtim të zbulimit të shkaqeve të paraqitjes së sëmundjeve mendore, ashtu edhe në drejtim të rritjes së numrit të kriminalitetit. Studimi i sëmundjeve mentale, analiza dhe trajtimi i të metave të personalitetit të individit kanë qenë objekt shqyrtimi për vite të tëra. Në literaturën bashkëkohore kriminologjike, rëndësi e madhe i kushtohet rrethanave subjektive që kanë të bëjnë me çrregullimet mentale. Janë pikërisht këto rrethana ato që determinojnë personalitetin e individit, duke mundësuar njohjen e natyrës së sëmurë njerëzore si dhe përpjekjen për ta arsyetuar dhe kuruar të njejtën. Deri më sot shumë pak studiues i janë çasur trajtimit në aspektin juridik kësaj kategorie të individëve të cilët na paraqiten si kryerës të veprave penale. Ky lloj hezitimi ka zgjuar kureshtjen time për të studiuar më thellësisht arsyet e paraqitjes së krimit dhe mënyrën si shfaqen këto në ambientin e jashtëm kur prezente janë sëmundjet mentale ato që shkaktojnë kundërligjshmërinë.

Editora ‏ : ‎ Globeedit (19 maio 2021)
Idioma ‏ : ‎ Albanês
Capa comum ‏ : ‎ 104 páginas
ISBN-10 ‏ : ‎ 620062321X
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-6200623218
Dimensões ‏ : ‎ 15 x 0.61 x 22 cm

Price: R$ 461,14
(as of Feb 20, 2024 16:20:07 UTC – Details)

Lidhshmëria mes krimit dhe sëmundjeve mentale ka qenë në qendër të studimit për shumë dekada. Rëndësia e kësaj teme është e pamohurshme, si në drejtim të zbulimit të shkaqeve të paraqitjes së sëmundjeve mendore, ashtu edhe në drejtim të rritjes së numrit të kriminalitetit. Studimi i sëmundjeve mentale, analiza dhe trajtimi i të metave të personalitetit të individit kanë qenë objekt shqyrtimi për vite të tëra. Në literaturën bashkëkohore kriminologjike, rëndësi e madhe i kushtohet rrethanave subjektive që kanë të bëjnë me çrregullimet mentale. Janë pikërisht këto rrethana ato që determinojnë personalitetin e individit, duke mundësuar njohjen e natyrës së sëmurë njerëzore si dhe përpjekjen për ta arsyetuar dhe kuruar të njejtën. Deri më sot shumë pak studiues i janë çasur trajtimit në aspektin juridik kësaj kategorie të individëve të cilët na paraqiten si kryerës të veprave penale. Ky lloj hezitimi ka zgjuar kureshtjen time për të studiuar më thellësisht arsyet e paraqitjes së krimit dhe mënyrën si shfaqen këto në ambientin e jashtëm kur prezente janë sëmundjet mentale ato që shkaktojnë kundërligjshmërinë.
Editora ‏ : ‎ Globeedit (19 maio 2021)
Idioma ‏ : ‎ Albanês
Capa comum ‏ : ‎ 104 páginas
ISBN-10 ‏ : ‎ 620062321X
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-6200623218
Dimensões ‏ : ‎ 15 x 0.61 x 22 cm

Avaliações

Não há avaliações ainda.

Seja o primeiro a avaliar “Sëmundjet mentale dhe kriminaliteti: Shkaqet e paraqitjes së sëmundjeve mentale dhe lidhshmëria e këtyre të fundit me kriminalitetin”

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *

Botão Voltar ao topo